Welkom

nova1.jpg

 

nrc-logo.png                      nrcwgosslogo.png

Wij zijn Tiny en Antonet Manders uit het brabantse Berghem, met een passie voor ons favoriete ras: de rottweiler.

Wij zijn een hobbykennel die op basis van ruim 40 jaar kynologische ervaring fokken: vertrouwd en professioneel !

Vanaf 21 juni 1994 voeren wij onze kennelnaam "of the Fancy Rott's" en staan wij bij de Raad van Beheer ingeschreven in het Register van Kennelnamen onder nummer 31794.

 

40 jaar geleden viel onze keuze op de rottweiler: een echt werkhondenras, met temperament en werklust, attent en zelfverzekerd. Een hond met een robuust uiterlijk en een stabiel, sociaal karakter.

 

Onze eerste rottweiler was een reu: Cay, een directe afstammeling van de Oostenrijkse diensthonden en een echte rottweiler: een temperamentvolle, enthousiaste werkhond met een hoge werklust en veel buitdrift. Hier ben ik IPO mee gaan trainen en ik heb met hem de eerste wedstrijden gedraaid. Deze hond voldeed aan al onze hoge verwachtingen en wij hadden zulke positieve ervaringen dat sindsdien de rottweiler bij ons niet meer weg te denken is.

In 1994 kwamen onze eerste teven: Ilca en Kaylee. Met Kaylee gingen wij naar de tentoonstellingen en Kaylee was tijdens het showen in haar element: zij kwam, zag en overwon op elke show! Haar eerste show was in 1995 als jeugdhond op de Winner in Amsterdam. Hier werd ze Jeugdwinster en Winster tegelijk!  Na deze bliksemstart heeft zij nogmaals de Winnertentoonstelling gewonnen en in drie achtereenvolgende jaren werd zij NRC Clubmatchwinnaar: een unieke prestatie! In recordtijd werd ze dan ook Nederlands Kampioen. 

 

In 1996 fokten wij met Ilca en Kaylee onze eerste puppy's: het A en B-nest. Dit was zo leuk en we hadden daar zoveel plezier in dat we sindsdien regelmatig een nestje fokken. Hierbij streven wij steeds hetzelfde na: gezonde en sociale rottweilers, goed gebouwd, actief, sportief en een plezierige huisgenoot. Zoals onze eerste rottweilers!

Ter ondersteuning van onze hobby en het opdoen van de benodigde kennis heb ik naast het diploma "Dierengedrag en Gedragstherapie" ook het certificaat "Kynologische Kennis -1" van de Raad van Beheer behaald.

 

Wij zijn lid van de NRC en van de rottweilerwerkgroep Oss.                                                         

 

Tiny en Antonet

 

             FANCY ROTT's:  Best Rottweiler Xperience !
Facebook

Deze website wil gebruik maken van cookies.